Vad kostar det att skydda sin bil mot stenskott?

CIRKAPRISLISTA exkl. moms 
FULLT FRONTSKYDD Huv, framskärmar, stötfångare, framsida sidospeglar – från: 13,500kr
LITET FRONTSKYDD – från: 8,500 kr
MOTORHUV – från: 4,000 kr
FRAMSKÄRMAR – från: 3,200 kr/par
STÖTFÅNGARE Fram – från: 4,900 kr
SIDOSPEGLAR Framkant – från: 1,600 kr/par
STRÅLKASTARE – från: 1,800 kr/par
TAK FRAMKANT Remsa cirka 30cm – från: 1,200 kr
HELA TAKET – från: 4,800 kr
A-STOLPAR – från: 1,200 kr/par
INSTEG – från: 1,200 kr/2-dörrar – 2,000 kr/4-dörrar
INSIDA DÖRRHANDTAG – från: 800 kr/2-dörrar – 1,400 kr/4-dörrar
LASTSKYDD – från: 1,200 kr

Varför ska jag skydda min bil med PPF?

Stenskottsskydd, ofta benämnt som PPF (Paint Protection Film) är en genomskinlig film som appliceras på bilens lack för att skydda mot stenskott, repor och andra yttre påverkningar. Hexis Bodyfence är tillverkad av transparent polyuretan och akryl. Fungerar således som en barriär mellan bilens lack och potentiella oönskade kontakter.

Här är några viktiga egenskaper och funktioner med stenskottsskydd:

  • Transparens: Stenskottsskyddet är transparent och designat för att vara så gott som osynligt när det är applicerat på bilens lack. Detta medför djup till lacken och gör den hydrofobisk samt lätt att hålla ren.
  • Skydd mot Stenskott: Det primära syftet med stenskottsskyddet är att absorbera stötar och skydda lacken från stenskott och repor som kan uppstå från grus och andra små föremål på vägen.
  • UV-skydd:  Stenskottsskyddsfilm har inbyggt UV-skydd för att förhindra att solens strålar påverkar bilens lack och orsakar oxidering.
  • Självläkande egenskaper: Hexis Bodyfence har självläkande egenskaper som gör att mindre repor och märken kan försvinna när de utsätts för värme, som solens värme eller varmt vatten.
  • Lätt att ta bort: Om det blir nödvändigt eller om du vill byta ut stenskottsskyddet, är det lätt att ta bort utan att skada bilens lack.

Att applicera stenskottsskydd på en bil är ett kostnadseffektivt sätt att bevara dess yttre utseende och minska risken för skador från stenskott, repor och mindre parkeringsskador.